Detalii

Elimina apa folosind metode naturale. Retentie de apa – STOP.

Jan 31, 2016
Elimina apa folosind metode naturale. Retentie de apa – STOP. Category: Produse naturiste, Articole apreciate, Sanatate, 
Posted by: admin

Atunci cand retentia de apa are loc datorita regimului alimentar, a modului de viata neadecvat sau chiar a predispozitiei genetice putem lua o seama de masuri si putem apela la remedii naturale prin care sa reducem sau chiar sa combatem acest proces deloc placut.

Aceasta acumulare suplimentara de apa se face datorita impiedicarii procesului natural de eliminare a fluidelor si poate avea ca sursa diverse cauze. Nu ne referim aici la cauze medicale care trebuie tratate corespunzator in urma unei vizite la medic.

 

Ce e de facut pentru a scapa de retentia de apa?

Metoda nr. 1 de a a scapa de retentia de apa: Fa miscare.

Viata de oras presupune multe ore de stat pe scaun atat la munca cat si acasa. Este o pozitie care nu stimuleaza circulatia periferica si in general circulatia sanguina. Acest fapt face ca multe saruri si toxine care retin apa in organism sa se elimine cu greutate si favorizeaza retentia de apa. Miscarea creeaza un efect vasodilatator si favorizeaza curatarea organismului de substantele reziduale cumulate in exces si a apei aflata in retentie. Rupe ritmul zilnic si fa cateva minute de miscare cat mai des pentru a stimula circulatia sanguina.

Metoda nr. 2 de a a scapa de retentia de apa: Relaxeaza-te corect

Picioarele sunt partea corpului care favorizeaza cel mai mult retentia de apa. Aceasta deaoarece pe timpul zilei ele vor fi in permanenta sub nivelul inimii pentru care va fi greu sa aduca inapoi toate lichidele continute in sangele pompat. Dupa o zi de munca relaxeaza-te pe canapea punand un burete sau perna sub picioare. Picioarele trebuie sa fie mai sus decat nivelul inimii pentru a fi favorizata eliberarea lichidelor si a toxinelor acumulate in picioare pe durata zilei.

Metoda nr. 3 de a a scapa de retentia de apa: Bea apa

Chiar daca initial pare ciudat trebuie sa bei apa pentru a elimina apa. Apa alimenteaza sangele care preia din organism reziduurile. Sangele odata ce a preluat aceste substante le va elimina prin rinichi sau prin transpiratie odata cu o cantitate semnificativa de apa. Trebuie sa mentii cabntitatea optima de apa din corp pentru a putea asigura parametrii optimi pentru tot acest mecanism.

Metoda nr. 4 de a a scapa de retentia de apa: Atentie la saruri

In alimentatia curenta exista atat saruri care favorizeaza retentia de apa cat si saruri care au efect diuretic. Toata lumea stie ca sarea de bucatarie favorizeaza retentia de apa. Asta se datoreaza sodiului care provoaca acumularea de apa in organism. Trebuie deci sa reduci cat mai mult consumul de sare de bucatarie. Atentie la produsele procesate din magazine. Contin foarte multa sare.

Pe de alta parte trebuie sa consumi alimente bogate in potasiu care are efect opus sodiului. Potasiu este un bun diuretic. Consuma deci alimente bogate in potasiu cum ar fi bananele si portocalele dar si carnea de vita.

Metoda nr. 5 de a a scapa de retentia de apa: Foloseste plante si produse naturale.

Cu cat esti mai aproape de natura cu atat esti mai favorizat. Natura a gasit solutii de puternice si toate organismele care se folosesc de acestea se afla intr-un echilibru si simbioza cat mai perfecte. Fa ceaiuri cu codite de cirese, papadie matase de porumb ceai verde sau coada soricelului ori amestecuri din ele si vei echilibra corpul cu solutii extrase din natura. Aceste ceaiuri sunt diuretice naturale care scad sau elimina retentia de apa in mod eficient. Ce se mai poate folosi? Patrunjel, extract de mure, papadia, urzicile, socul, frunzele de merisor, viţa-de-vie rosie.

Daca ti-a placut articolul arata-ne aprecierea ta cu un like. >>>
Ne bucuram daca-l distribui pentru a fi citit si de prietenii tai. Multumim!
Din aceeasi categorie va recomandam sa folositi urmatoarele produse:

Scroll